Eifel Anders Ferienwohnung

Mooi en ruim vakantie appartement in de Eifel
Schönes Ferienwohnung in der Eifel

Voor een vakantie in de meest gezonde lucht van Duitsland kies je natuurlijk voor Eifel Anders.
Prachtige omgeving om te wandelen, motorrijden, fietsen en de vele mooie kastelen en kloosters te bezoeken.

Ons huis is gelegen in het dorpje Udenbreth, gemeente Hellenthal in de Eifel ( Duitsland) Het ligt op 300 km van Rotterdam op een hoogte van ongeveer 655 meter aan de Duits - Belgische grens. Een prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, MTB tochten, motorrijden of gewoon niets doen. Ook beeldhouwen of schilderen zijn mogelijk.

Ons huis is ruim 100 jaar oud. Het heeft in die jaren heel veel mee gemaakt. Onder andere is tijdens WWII het dak eraf geschoten wat op zolder en onder de gevelplaten nog wel te zien is. Ook zijn in de hele omgeving diverse overblijfselen uit deze oorlog te herkennen zoals delen van de Westwall. Het Ardennen offensief van 1944-1945 heeft zich mede in deze omgeving afgespeeld. Het voorgedeelte van de woning is zeer lang als zgn Tante Emma laden in gebruikt geweest. Nu is het gezellige "appartement "2".

Udenbreth


Geschichte
Wo sich heute der Udenbrether Ortsteil Neuhof befindet, sollen sich in der Antike zwei römische Straßen gekreuzt haben. Ob dieser Schnittpunkt damals schon besiedelt war, ist unbekannt. Urkundlich erwähnt wurde Udenbreth erstmals 1562 in einem Schöffenweistum. Damals bildete das Dorf ein Gericht in der Herrschaft Kronenburg. Im 16. Jahrhundert scheiterte Graf Dietrich VI. von Manderscheid-Schleiden mit seinem Versuch, die Reformation in Udenbreth einzuführen. Der lutherische Prediger Reiner von Kall, mit dem er die Udenbrether Pfarrstelle besetzt hatte, musste 1595 unverrichteter Dinge wieder abziehen. Mitte des 17. Jahrhunderts löste sich Udenbreth von der Mutterpfarre Kronenburg und wurde selbständiger Seelsorgsbezirk.

Gegen Ende des Heiligen Römischen Reiches gehörte Udenbreth zum Herzogtum Luxemburg. 1794 wurde das Gebiet im Zuge der Revolutionskriege von Frankreich besetzt und ein Jahr später als Département Ourthe der Französischen Republik angegliedert. In der neuen Verwaltungsstruktur bildete Udenbreth eine eigene Bürgermeisterei. Nach dem Ende der französischen Herrschaft und der Neuordnung Europas durch den Wiener Kongress im Jahr 1815 gehörte Udenbreth für wenige Jahre zu einer Exklave des Großherzogtums Mecklenburg-Strelitz.
Am 1. Juli 1969 wurde Udenbreth nach Hellenthal eingemeindet.

Fietsen en wandelen

Voor de plannning van je fietsroute of wandeltocht, kijk eens op:

Fietsroutes en planner in NRW

Wandelroutes

Er is ook een app te downloaden voor je Apple of Android toestel. Super handing en werkt ook tot buiten NordRheinWestfalen. Ook Oost Belgie, de Ardennen bijvoorbeeld of richting Rheinland Pfalz.


Wintersport in Hollerath-Udenbreth


Hollerath en Udenbreth zijn twee klein dorpjes gelegen vlak langs de belgisch-duitse grens in de Eifel. Beiden gelegen in Hellenthal, hebben de dorpjes een mooi langlaufgebied in de nabijheid. Wintersportgebied Ski arena Weißer Stein telt 27km aan langlauf loipen en heeft twee sleepliftjes voor skiiers. Naast langlaufen en skien is rodelen een populaire activiteit voor jong en oud in dit wintersportgebied waar men zelfs een speciale rodellift heeft.

Weißer Stein heeft ook een unieke uitkijktoren. Met goed weer kan je tot wel Keulen kijken. Het is het hoogste punt in de Eifel.

          Meer dan 500 km mountainbike routenetwerk

Freifahrt Eifel biedt 23 mountainbikeroutes met een totaal van meer dan 500 km van rijplezier. In drie verschillende moeilijkheidsgraden, met vermelding van de hoogte, terrein en totale lengte, Hier is voor elk wat wils! Een mix van asfaltwegen, onverharde wegen en steile, hobbelige singletrails biedt gezelligheids, sportieve of actie mountainbikers de kans om de Eifel en de omgeving te ontdekken.

Maak kennis met de uitzonderlijk mooie landschap van de Eifel op een mountainbike!
Geniet van het idyllische uitzicht, talloze monumenten en fascinerende uitkijk punten.

Frreifahrt Eifel

Deze kaart geeft vele bezienswaardigheden in de omgeving van Udenbreth weer. Genoeg te doen.De Westwall

was een Duitse verdedigingslinie die vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd en loopt van Kleef, aan de Nederlandse grens, tot aan de Zwitserse grens. De Westwall heeft een lengte van meer dan 630 km. De Westwall heeft niet veel nut gehad maar heel veel energie en middelen gekost om te bouwen veelal door dwangarbeid. In de omgeving van Udenbreth zijn nog vele delen te zien

.

Geniet van je verblijf in een van onze appartementen en natuurlijk van de mooie Eifel en direct naast gelegen Ardennen.